Wie en wat is de jeugdcommissie?

Tuinwijck Kids

De jeugd is weer aan het groeien is op Tuinwijck! Afgelopen jaar zijn er voor zo’n 50 kinderen slaapvergunningen aangevraagd, waarvan de grootste groep zich in de leeftijd 6 tot 12 jaar bevindt. En voor die jonge Tuinwijckers zijn wij er: de Jeugdcommissie.

       IMG_0023Wij zijn zelf ouders van Tuinwijck kids en wij gaan met veel plezier actief aan de slag om Tuinwijck nog leuker te maken voor alle kinderen. Dat doen we door verschillende activiteiten te organiseren die voor zo veel mogelijk leeftijden leuk en uitdagend zijn. Als het even kan proberen we de kinderen daarbij ook nog iets leren over de natuur in en om Tuinwijck. En dat doen we gelukkig niet helemaal alleen; we schakelen regelmatig de enthousiaste hulp in van tuinders waardoor deze activiteiten ook zorgen voor het verbinden van jong en oud op ons tuinpark.

Ook zijn we druk bezig om een aantal plekken op Tuinwijck zo in te richten dat ze aantrekkelijk zijn voor de jonge tuinders. Het grote veld wordt om die reden voor een deel heringericht worden en speciaal voor de kinderen van Tuinwijck is er hun eigen Jeugdhonk! Een plek om zelfstandig te spelen als het wat minder weer is, of gewoon als ze zin hebben om samen een potje te dammen of stripboeken te lezen.

Wil je niets van deze activiteiten missen? Zorg dan dat je in de Tuinwijck groeps-app op Whatsapp komt door een berichtje te sturen naar Marcella 06-51967520. In deze app groep houden we elkaar op de hoogte van activiteiten of spontane acties zoals waterpistool gevechten op het veld.

Verder vind je ons natuurlijk ook op de Tuinwijck website, Tuinwijck Facebook pagina en in de gazet.

Marcella, Jessica, Alexandra en Nicole

Oproep: klussers nodig

Hulp van vrijwilligers is altijd van harte welkom, voor het seizoen 2022 zijn we nog op zoek naar:

Klussers

Op dit moment zijn we op zoek naar handige tuinders die ons willen helpen bij het verder verbouwen van het Jeugdhonk. Bijvoorbeeld het maken van een opberg bank of het verder isoleren van de muren.

Ben je handig met de naaimachine en zou je ons willen helpen met het opnieuw stofferen van kussens voor de bank, dan kunnen we jouw hulp ook ontzettend goed gebruiken. Voor het veld zou het heel fijn zijn als er een tuinder is die ons kan helpen met het aanleggen van een waterbaan. Het kost je waarschijnlijk maar een dag (misschien zelfs maar een halve dag), maar het zou ons en de kinderen enorm op weg helpen!

Speelgoed doneren

Maar ook als je niet zo handig bent kun je bijdragen aan een nog leuker Tuinwijck voor de jongste tuinders. Voor het Jeugdhonk zijn we nog op zoek naar leuk speelgoed voor de kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spellen, stripboeken en ander speelgoed waar jongens en meiden van alle leeftijden plezier van kunnen hebben.

Dus, wil je ons helpen of wil je spullen doneren? Super! Stuur svp een app bericht of bel ons: Marcella 06 51967520 of Nicole 06 30807416. Ook als je je aan wilt melden voor de kids app groep.