Tuinwijck; Nederlands oudste tuinpark. Dit jaar 115 jaar jong! En dat vieren we!

Nieuws

Programma Open Tuinkunstdag 23 juni bekend

       tuinkunstdagbijgeknipt
Op zondag 23 juni vindt tussen 10 en 17 uur onze jaarlijkse Open TuinKunstdag plaats, met een bomvol programma vol kunst en live muziek. Er zijn workshops over stadstuinieren en schilderen, een plantenmarkt, kinderactiviteiten en nog veel meer. Bekijk deze flyer voor het complete programma. Je kunt die dag struinen langs tientallen tuinen die speciaal voor deze dag zijn opensteld voor bezoekers. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

 

Gastenhuisje gaat open

Het is zover: op zondag 23 juni wordt ons gastenhuisje officieel ingewijd tijdens de Open Tuinkunstdag. Om 15.00 uur zal Brahim Abid,  stadsdeelvoorzitter Noord, de deuren officieel openen. Je bent van harte welkom om die dag een kijkje te komen nemen. Dankzij het harde werk van vele vrijwilligers is het een prachtige plek geworden. Lees hier meer over het project.

 

Gezelligheid in de kantine

De kantine is deze zomer op zowel vrijdag- (spelletjesavond) als zaterdagavond geopend, van 19.30 tot middernacht. Ook kun je alle EK-wedstrijden van Oranje bij ons komen kijken. En natuurlijk zijn er weer de heerlijke zomermaaltijden. De eerstvolgende is op zaterdag 29 juni, daarna volgen maaltijden op 13 juli, 27 juli, 10 augustus en 24 augustus. Houd het krijtbord in de gaten voor het menu van die week. 

De kantine heeft op zaterdagen 22 juni, 6 juli, 20 juli, 3 augustus en 17 augustus nog ruimte voor een leuke activiteit. Heb je een idee voor een gezellige avond? Meld je dan bij IJsbrand van de kantine, via  06 55363349, of per mail: tuinwijckkantine@gmail.com.

 

Tuinwijck 115 jaar.

       logo115jaartuinwijck

Tuinwijck is opgericht in 1909. Hieronder zie je een foto van de officiele opening door dr. J. Hamel,. Dit jaar vieren we dus al weer ons 115 jarig bestaan. Dat willen we dit jaar groots vieren! Er staat in ieder geval een groot evenement gepland op 31 augustus.

       tuinwijck1912sepia

Iedereen die wil meehelpen bij de organisatie van de feestelijkheden of ideeën heeft voor ons jubileum kan zich melden bij onze penningmeester Irene.

 

Hekken open

Dienstmededeling: tijdens het tuinseizoen horen de achterhekken en het hek naar Kweeklust overdag open te blijven. Deze dus niet op slot doen.

 

Tuinschouw

De verfraaiingscommissie is weer begonnen met de jaarlijkse tuinschouw, om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Hoe zat het ook alweer, met onkruid wieden, gasslangen en overhangende takken? Lees hier in detail na waar tijdens de tuinschouw op wordt gelet.

lees meer

Grof vuil de Punt

Een herinnering voor tuinders van de Punt: het grofvuil mag alleen op dinsdag na 16.00 uur worden neergezet op de dijk bij Kweeklust. Dan wordt het op woensdag door de gemeente opgehaald. Kweeklust is er door de gemeente op aangesproken dat de gemeente deze stortmogelijkheid zal opheffen als zij zich niet aan deze afspraken houdt. Dus een dringend verzoek om alleen te storten volgens de regels. 

Grofvuil kun je op dinsdagavond ook plaatsen bij de officiële afvoerplek voorbij de rotonde aan de Landmarkt-zijde. Ook daar wordt het woensdagochtend opgehaald.