De winkel

    winkeltuinwijck1

KLIK HIER voor de nieuwe prijslijst .

De winkel van Tuinwijck

In de winkel van Tuinwijck kun je terecht voor typische tuinbenodigdheden, zoals gasflessen, gronddoek per meter, divers tuingereedschap en natuurvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Je krijgt er gevraagd en ongevraagd advies.

De winkel is gedurende het tuinseizoen wekelijks open op zaterdagen van 11:00-13:00 uur en in juni, juli en augustus ook op de woensdagen van 19:00-20:30 uur.

Je kunt de winkel ook per mail bereiken via tuinwijck.winkel@gmail.com om een takkenkar of een kar met aarde, zand of haksel te reserveren, of om te vragen of de elektrakar beschikbaar is voor een vrachtje. Als je een takkenkar hebt besteld kun je in de winkel drie tuinafvalzakken ophalen (zolang de voorraad strekt) om het kleinere tuinafval in te doen.

Ook kun je via een mail aan de winkel elektra aanvragen: doe dat svp minimaal één week voordat je het nodig hebt. Per dagdeel kost het €2,50. In de winkel kun je dit bedrag pinnen. Na betaling neemt de winkel contact op met Ab Drenth. Hij zorgt dan op de betreffende dag dat je stroom krijgt plus een aansluitstekker die hij op het centrale meterkastje aansluit. Zelf heb je dan nog een verlengsnoer nodig.

In de winkel kun je uitsluitend betalen via de pinautomaat, maar borg voor de baggerbeugels (50 euro per week) dient contant gegeven te worden.

 

    winkeltuinwijck2

Tuinwijck cadeaubon

Een cadeau idee voor een medetuinder? Als je zoekt naar een gepast cadeautje voor je tuinvrienden en –vriendinnen, dan is er nu de Tuinwijck cadeaubon. Die kun je in de winkel kopen voor ieder bedrag dat je maar wilt. De bon is te gebruiken voor het kopen van plantjes in de kas en voor alle producten die in de winkel te koop zijn.

Takkenkar, aarde of zand bestellen?

Takkenkarren, (halve) karren aarde, zand en haksel kunt u bestellen én direct afrekenen in de winkel. De vrijwillige tractorchauffeur komt dan zo mogelijk een week later (op zaterdag) bij u langs om de bestelling af te leveren. Takkenkarren worden in de ochtend geleverd en meestal op maandagochtend weer opgehaald. Voor aarde, zand en haksel dient u een zeil neer te leggen waar het op gestort kan worden.

Kleine hoeveelheden aarde, zand en haksel kunt u in de winkel afrekenen en daarna direct zelf in uw kruiwagen scheppen.

Afvoeren takken en tuinafval

De hakselgroep heeft daarvoor een speciale flyer gemaakt met alle mogelijkheden op Tuinwijck. Klik hier voor de flyer online

Takkenkar

Zoals je misschien hebt gezien is het opslagterrein naast de parkeerplaats weer helemaal opgeruimd. De hakselploeg heeft een deel van het terrein opnieuw ingedeeld: er is een ruimte voor de grote en de kleine takken en een kuil voor het tuinafval. Elke zaterdag brengen de mensen van de tuinbeurten gekapte boomstammen, gesnoeide takken en tuinafval naar de plek. En dan is er ook nog de wekelijkse aanvoer van de takken van de takkenkarren. Voor de takken tot 15 cm wordt regelmatig een hakselaar gehuurd.

Het probleem waar de hakselgroep tegenaan loopt is dat de takken en tuinafval door elkaar zit. Het tuinafval kan namelijk niet door de hakselaar en het is heel veel en zwaar werk om dat weer uit elkaar te halen. 

Zoals je weet, is het de bedoeling dat je je eigen tuinafval zelf composteert of afvoert. Wij snappen ook wel dat je bij (groot) onderhoud veel takken en tuinafval hebt en dat je dat zo snel mogelijk weg wilt hebben. Om die reden hebben we de volgende oplossing bedacht. Als je een takkenkar huurt, kan je er nu ook maximaal drie groene tuinafval zakken bij krijgen zodat tuinafval en de takken gescheiden worden aangeleverd..

Als je een takkenkar huurt graag aandacht voor het volgende:

 • grote zijtakken afzagen
 • wortels met een aardkluit afzagen
 • geen bamboe, ijzerdraad, plastic of bouwafval
 • takken in eenzelfde richting op de kar leggen
 • Laad de kar zo op dat er tijdens het rijden niets kan  afvallen
 • de takkenkar is voor takken, dus geen tuinafval
 • Heb je toch tuinafval? Doe het in de groene tuinafvalzak! Deze hang je aan de haken van de takkenkar. Zitten er geen haken aan de kar? Zet dan eerst de zakken op de kar en daarna de takken.