Tuinwijck cadeaubon

Eeen cadeau idee voor een medetuinder? Als je zoekt naar een gepast cadeautje voor je tuinvrienden en –vriendinnen, dan is er nu de Tuinwijck cadeaubon. Die kun je in de winkel kopen voor ieder bedrag dat je maar wilt. De bon is te gebruiken voor het kopen van plantjes in de kas en voor alle producten die in de winkel te koop zijn.

afvoeren takken en tuinafval

De hakselgroep heeft daarvoor een speciale flyer gemaakt met alle mogelijkheden op Tuinwijck. Klik hier voor de flyer online

Winkel

tunwijck winkel  

In de winkel van Tuinwijck kunt u terecht voor typische tuinbenodigdheden, zoals gasflessen, gronddoek per meter, divers tuingereedschap en natuurvriendelijke bestrijdingsmiddelen. U krijgt er gevraagd en ongevraagd advies.

De winkel is open vanaf de eerste tuinbeurt in maart t/m eind oktober op de zaterdagen van 11.00 tot 13.00 uur. In de maanden juni, juli en augustus is de winkel óók op de woensdagavonden open van 19.00 tot 20.30 uur. 

U kunt de winkel ook per mail bereiken via TUINWIJCK.WINKEL@GMAIL.COM

In de winkel  zijn betalingen uitsluitend mogelijk via de pinautomaat.  .

klik hier voor het volledige winkelassortiment met alle prijzen.

 

 

 

Takkenkar, aarde of zand bestellen?

Takkenkarren, (halve) karren aarde en zand kunt u bestellen én direct afrekenen in de winkel. De vrijwillige tractorchauffeur komt dan een week later (meestal zaterdag, soms ook op maandag) bij u langs om de bestelling af te leveren. Takkenkarren worden in de ochtend geleverd en in de middag opgehaald. Voor aarde en zand dient u een zeil neer te leggen waar het op gestort kan worden.

Kleine hoeveelheden aarde en zand kunt u in de winkel afrekenen en daarna direct zelf in uw kruiwagen scheppen.

In het winterseizoen is de winkel gesloten, maar bestellingen kunnen dan wel via de mail aan het bestuur worden doorgegeven. Déze bestellingen worden aan het begin van het tuinseizoen gefactureerd door de Bond met het verzoek per bank te betalen.

 

       winkel 2

de takkenkar

Zoals je misschien hebt gezien is het opslagterrein naast de parkeerplaats weer helemaal opgeruimd. De hakselploeg heeft een deel van het terrein opnieuw ingedeeld: er is een ruimte voor de grote en de kleine takken en een kuil voor het tuinafval. Elke zaterdag brengen de mensen van de tuinbeurten gekapte boomstammen, gesnoeide takken en tuinafval naar de plek. En dan is er ook nog de wekelijkse aanvoer van de takken van de takkenkarren. De kleine takken (tot 4 cm) worden zo veel mogelijk door onze eigen hakselaar tot houtsnippers verwerkt en voor de takken tot 15 cm wordt regelmatig een hakselaar gehuurd.

Het probleem waar de hakselgroep tegenaan loopt is dat de takken en tuinafval door elkaar zit. Het tuinafval kan namelijk niet door de hakselaar en het is heel veel en zwaar werk om dat weer uit elkaar te halen. 

Zoals je weet, is het de bedoeling dat je je eigen tuinafval zelf composteert of afvoert. Wij snappen ook wel dat je bij (groot) onderhoud veel takken en tuinafval hebt en dat je dat zo snel mogelijk weg wilt hebben. Om die reden hebben we de volgende oplossing bedacht. Als je een takkenkar huurt, kan je er nu ook maximaal drie groene tuinafval zakken bij krijgen zodat tuinafval en de takken gescheiden worden aangeleverd..

Als je een takkenkar huurt graag aandacht voor het volgende:

De Takkenkar

- grote zijtakken afzagen.

- wortels met een aardkluit afzagen.

- geen bamboe, ijzerdraad, plastic of bouwafval.

- takken in eenzelfde richting op de kar leggen.

- laad de kar zo op dat er tijdens het rijden niets kan  afvallen.

- de takkenkar is voor takken, dus geen tuinafval.

  Heb je toch tuinafval? Doe het in de groene tuinafvalzak!

  Je mag per gehuurde takkenkar 3 tuinafvalzakken    

  gebruiken. Deze moeten op de kar staan.

  Tip: zet eerst de zakken op de kar en daarna de takken.