Natuurlijk Tuinieren

Natuurlijk tuinieren is zodanig tuinieren dat de natuur zich optimaal kan ontwikkelen met het oog op harmonie tussen de de planten- en dierenwereld. Dit is natuurlijk ook belangrijk voor Tuinwijck en daarom is er een actieve commissie die zich met dit onderwerp bezighoudt. Om de kennis over natuurlijk tuinieren te vergroten, staan hieronder links naar interessante en informatieve websites:

Bloemen en planten voor bijen

Bijen zijn heel belangrijk voor onze natuur en voor ons voedsel. Zonder bijen geen aardbeien, appels, kersen en peren. Ruim 75% van onze gewassen is afhankelijk van de bestuiving door bijen. De bijdrage van honingbijen aan onze economie bedraagt meer dan een miljard euro. Een aardbei groeit pas goed uit als de bloemen door honingbijen zijn bestoven. Stuifmeel wordt dan van de ene plant naar de andere plant overgebracht (kruisbestuiving). Dit is voor de bij een bijkomstigheid. Zij zijn zelf op zoek naar nectar en stuifmeel op de meeldraden van de bloemen. Nectar wordt door de bij gebruikt als energiebron. Stuifmeel is van belang voor de ontwikkeling van de eitjes van de bij.

We willen natuurlijk graag de bijen helpen. Welke bloemen en planten in het bijzonder geschikt zijn voor bijen staat de lezen in de folder hieronder.

Folder bloemen en planten voor bijen  Bloemen en planten voor bijen