Volkstuinpark Tuinwijck

oproep Tuinwijck live muziek

Als je 's avonds over de volkstuin loopt, hoor je vaak mensen muziek maken. We hebben op Tuinwijck vrij veel muzikanten, wat erg leuk is. Ik verzorg het getoeter op de parkeerplaats met mijn tuba en speel in een orkest. Maar het lijkt me ook erg leuk om met mijn medetuinders samen muziek te maken. 

Toen ik nog in Nijmegen woonde, ging ik op zondag vaak naar café de Grut. Daar waren 's middags live muziekoptredens. Er was een vaste groep muzikanten die regelmatig optrad en veel muzikanten die spontaan aanschoven. Er was geen vast programma: als een nummer was afgerond, werd er onderling overlegd over wat er daarna ging gebeuren.

Waarom zouden we zoiets niet ook op Tuinwijck kunnen doen? We hebben een mooie kantine met een podium, heel geschikt voor live optredens. Mijn idee is om pakweg een keer per maand live muziek vanuit onze kantine te verzorgen. We moeten natuurlijk wel even wachten tot de Corona crisis voorbij is.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat we geluidsoverlast veroorzaken. 

Ik heb me een beetje verdiept in hoe je zoiets kunt opstarten. We beginnen met het opbouwen van een vaste kern Tuinwijck-muzikanten. Het is de bedoeling dat er later ook mensen van buiten onze club kunnen meedoen. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor het publiek, want het is juist leuk als er ook mensen van buiten langskomen. Dit plan past daarmee erg goed past in het nieuwe beleid dat van volkstuinen gevraagd wordt, om ook activiteiten voor niet-tuinders te organiseren. 

Het schijnt verstandig te zijn om te starten met het samen spelen van een kleine reeks standaard nummers. Dat maakt het makkelijker voor buitenstaanders om mee te doen en het maakt het aantrekkelijker voor ons publiek. Om de boel te kunnen opstarten hebben we een oefenruimte nodig. Daarvoor kunnen we de kantine gebruiken en de ruimte van de technische commissie.

Ik stel voor dat we een muziekcommissie oprichten om samen te bespreken hoe we dit kunnen opzetten.

Stuur als je geïnteresseerd bent een mail naar tuinwijckmuziek@gmail.com

Dan plan ik een meeting in.

Met vriendelijke groeten Jan Willem van Kerkhof.