Tuinwijck; Nederlands oudste tuinpark. Dat vieren we op 31 augustus

Nieuws

Kids activiteiten

Deze zomervakantie hoeft je niet weg om het leuk te hebben, want op Tuinwijck gaan we van alles doen met de kinderen. Hieronder een schema om alvast rekening mee te houden. Nadere informatie volgt via het bord in het park en de Tuinwijck Kids App. Via de appgroep delen we al het laatste nieuws over de activiteiten, eventuele last minute wijzigingen en foto's na afloop. Wil je in de appgroep? Stuur een berichtje aan Chelsey.

De jeugdcommissie is nog steeds op zoek naar versterking. Ook als je het leuk vindt om bij een van onderstaande activiteiten te komen helpen, maak je ons blij, dus app vooral naar Chelsey.

Wat gaan we deze zomer doen? 

  • Zaterdag 20 juli  (Kinder)bingo
  • Zaterdag 27 juli  Zeskamp
  • Vrijdag 2 aug  Filmavond
  • Vrijdag 9 aug  Kabouterpad met picknick
  • Woensdag 14 aug   Knutselmiddag
  •  Zaterdag 24 aug  (Natuur)schattenjacht
  • Zaterdag 31 aug   Activiteit volgt nog
 

Penningmeester

We zijn heel blij dat het bestuur weer is aangevuld met nieuwe energie. Maar we zoeken nog altijd dringend naar iemand die op onze centen wil passen, oftewel een penningmeester. Denk je dat deze belangrijke functie bij jou past? Schroom niet en mail naar bestuur@tuinparktuinwijck.nl of schiet een van de bestuursleden aan.  

 

Vlinders van de Nacht

Ook dit jaar reist de nachtvlinderkaravaan weer door Amsterdam Noord, van 16 mei tot 16 september. Tot 21 juli zijn er twee vlindervallen op Tuinwijck beschikbaar. Wil je meedoen? Dat kan nog.

Je zet één nacht een vlinderval met uv- of ledlicht in jouw tuin. De volgende ochtend kijk je voor 9 uur welke vlinders er in de val zitten. Met de app Obsidentify fotografeer je ze dan. Deze app zet de vondsten ook in waarneming.nl. Er zijn wel 2300 soorten nachtvlinders. Zij zorgen voor bestuiving van veel inheemse planten en bomen.
Als je geïnteresseerd bent, laat het dan weten aan Liset of Sonja (kan ook per mail: sbrilman@gmail.com
Vorig jaar is er een prachtig verslag gemaakt van de Nachtvlinderkaravaan, dat je via onze website nog steeds kunt bekijken.

 

Gezelligheid in de kantine

De kantine is deze zomer op zowel vrijdag- (spelletjesavond) als zaterdagavond geopend, van 19.30 tot middernacht. En natuurlijk zijn er weer de heerlijke zomermaaltijden. Zaterdag 13 juli is er voor 6,50 euro pp een gezamenlijke maaltijd tussen 17 en 19 uur: paella (ook vega verkrijgbaar), aanmelden kan t/m donderdag via tuinwijckkantine@gmail.com. Op zaterdag 20 juli spelen we bingo en op zaterdag 27 juli is er ook een gezamenlijke maaltijd (menu volgt, houd de borden in de gaten).

De kantine heeft op 3 augustus en 17 augustus nog ruimte voor een leuke activiteit. Heb je een idee voor een gezellige avond? Meld je dan bij IJsbrand van de kantine, via  06 55363349, of per mail: tuinwijckkantine@gmail.com.

 

Gastenhuisje feestelijk geopend

Op onze zonovergoten Open Tuinkunstdag op 23 juni is ons gastenhuisje feestelijk geopend door de stadsdeelvoorzitter Noord Brahim Abid. We kregen volop aandacht van de Amsterdamse media. Bekijk hier het videoverslag van AT5. En ook Het Parool maakte een mooie reportage. Lees hier meer over het project.

Wil je nog financieel bijdragen aan dit mooie initiaitief? Dat kan met een donatie naar keuze, te besteden aan de laatste afbouwzaken en aan de vakantieweken voor de deelnemers.

Maak een bedrag naar keuze over t.n.v. Tuinwijck huisje "Tuinrijck" naar rekeningnummer: NL93RABO 0105380733.  Heel veel mensen zullen je dankbaar zijn.

 

Iets groots of zwaars te vervoeren? Gebruik de elektrokar!

Wat groots of zwaars te vervoeren? Je kunt de elektrokar reserveren in de winkel en tegen betaling van Euro 2,50 per rit gebruiken. Het maximale gewicht is 200kg. Lees via deze link hoe het werkt. 

 

groene tuinafval tassen

Als je een kar huurt om je takken te laten afvoeren dan mag je 3 tassen lenen om je tuinafval in te stoppen. De rest van je tuinafval moet je zelf composterend of wegbrengen naar een recyclepunt van de gemeente Amsterdam: Marie Baronlaan (voor de brug naar IJburg) of Toetsenbordweg in Noord.

Twee jaar geleden hebben we 50 van die groene tassen aangeschaft, het logo van ons Tuinpark Tuinwijck erop gezet. Helaas, helaas zijn er nog slechts 9 van over….. We kunnen natuurlijk nieuwe bestellen maar dat is toch .eigenlijk te gek.

Mocht je vergeten zijn een tas of tassen terug te brengen, doe het dan alsnog. Je kan ze inleveren in onze winkel of over het hek naast de winkel gooien

 

Opletten !!

Het is mooi weer en de deuren en ramen staan open om het even goed door te laten waaien. Je moet “even” iets doen bijvoorbeeld je bezoek binnen laten bij de ingang en gewapend met je slagboom pasje ga je naar voren. Een kwartiertje later ben je terug en blijkt je portemonnee leeggehaald te zijn: Geld en (bank)pasjes weg……

Blijf alert: Doe de deuren en ramen op slot ook als je “even” weg bent.