Volkstuinpark Tuinwijck

Nieuws

plantjes kopen

De nieuwe online catalogus is weer zeer enthousiast ontvangen en u heeft massaal plantjes besteld. Op de website van de kaskrakers vind u de laatste stand van zaken. Ga hier naar de catalogus:  of type in: http://www.kaskrakers.online/

De plantjes worden ‘coronaproof’  naar u toe gebracht.

lees meer

videos Tuinwijck

Bekijk hier twee nieuwe video's.

lees meer

afvoeren grofvuil

de regeling afvoeren grofvuil blijft vragen oproepen. Daarom adviseren wij uw grofvuil te plaatsen bij de officiële afvoerplek aan rotonde aan de Landmark kant. Iedere 4e vrijdag van de maand haalt de gemeente daar het grofvuil op.

lees meer

Volkstuin Verhalen

       Cover Volkstuinverhalen

Marieke de Geus en Suzanne de Boer, volkstuinders op tuinpark Amstelglorie, schreven een boek over al het moois dat volkstuinieren in zich heeft. Volkstuinverhalen gaat over zaaien en kweken, koken met onkruid, natuureducatie, wildplukken met kinderen, Air Bee ’n Bee’s voor solitaire bijen, een levend archief van inheemse planten, wonen in een tiny house, thee uit eigen tuin, eten van eigen grond, composteren, tuinhulpen kweken in een wormenhotel, hergebruik en upcycling, het bijzondere van de Wolkerstuin, waden en wadi’s, begroeide daken en een portret van pioniers in natuurlijk tuinieren.

lees meer

inschrijvingen voor aspirant tuinders

i.v.m. corona maatregelen geldt een aangepaste inschrijfprocedure voor nieuwe aspirant-leden voor Tuinwijck per 1 juni 2020:

U kunt als aspirant  lid een e-mail sturen naar tuinwijckbestuur@gmail.com met de wens u in te schrijven. Bij deze mail voegt u een ingevuld inschrijfformulier.

lees meer

de winkel en corona

Bestellingen uit de winkel kunt u voor vrijdagavond 18.00 uur via een mail aan tuinwijckbestuur@gmail.com doorgeven. U krijgt dan een uitnodiging om de volgende dag op een afgesproken tijdstip uw bestelling op te komen halen. Grote hoeveelheden losse aarde, zand en de takkenkar leveren we uiteraard nog steeds af bij uw tuin.

lees meer

laatste nieuws afsluiting A10

Het eerste deel van de werkzaamheden aan de A10 Noord binnenring is voorspoedig verlopen. De weg was in de richting van Amersfoort en Utrecht tijdens het hemelvaartsweekend helemaal afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg). Tussen de S116 en de Zeeburgertunnel is al het asfalt vernieuwd.

lees meer

toezending Tuinwijck Nieuwsbrief

De Tuinwijck nieuwsbrief verzenden wij aan alle ons bekende emailadressen van Tuinwijck tuinders. Wilt u (of iemand anders) ook op een ander mailadres deze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan.

lees meer

bezoek op uw tuin?

Herinnering: Het is niet toegestaan met  groepen mensen op uw eigen tuin te verblijven. Bezoek dient te zijn beperkt tot 2 personen maximaal en houd afstand. Wij willen echt voorkomen dat ons Tuinpark gesloten moet worden.

lees meer