tuinbeurten weer van start

Zoals u in onze vorige nieuwsbrief al kon lezen starten we 4 juli met de tuinders met een GROENE kaart. We verzamelen buiten voor de kantine op gepaste afstand. Tussen half tien en tien uur staat de koffie klaar en een ieder neemt zijn eigen gereedschap mee. Exact om 10.00 uur gaan wij van start tot 12.00 uur.

Op 11 juli zijn de tuinders met een RODE kaart aan de beurt en op 18 juli is de GELE zone aan de beurt.

tuinbeurten

Tuinders voeren 10 maal per jaar 2 uur algemeen onderhoud uit. De tuinders zijn daartoe in drie groepen verdeeld, die elk een zaterdagochtend afwisselen. Bahalve nuttig is het is een leuke manier om de medetuinders te ontmoeten.

Voor tuinders die langer dan 1 jaar op het complex verblijven is er de mogelijkheid om een in onderhoud uitgegeven stukje te verzorgen. Dit kan een oplossing zijn als de zaterdag-ochtend slecht uitkomt. Voor de spelregels en een overzichtskaartje klik hier.

Een derde mogelijkheid is deelnemen als vrijwilliger in een commissie. Dit neemt vaak wat meer tijd in beslag, maar je bent bezig met dingen die jou aanspreken en je leert een groep tuinders goed kennen.

Schouwmap

De verkorte versie van de schouwmap is nu te downloaden:  pdf-icon

Als follow up op de aanbevelingen uit de schouwmap van de bond is het kerkelanderpad door Elvira en Nettie van nieuwe beplanting voorzien.

Tuinafval

Voor tuinafval zijn er deels voorzieningen. Blad en groen afval moet de tuinder zelf verwerken, dus: of, op de composthoop, of zelf afvoeren in bv. een vuilniszak.

Takken kunnen naar de grote takkenhoop achterin de parkeerplaats gebracht worden. Dit kan met takkenkarren, te bestellen bij de inkoop (zelf op- en afladen), of zelf brengen met een kruiwagen. Aan deze service zijn kosten verbonden, zodat Tuinwijck hiervoor, 3x per jaar een takkenkraker kan regelen.

Tuinders met een eigen onderhoudsstukje, kunnen de takken naast het stukje van de uiterste rand van het pad leggen. Er moet dan wel even een briefje in de brievenbus van de verfraaiing met de datum en nummer van het stukje worden gedaan.