Volkstuinpark Tuinwijck

Nieuws

laatste nieuws

       meervleermuis

Binnenkort wordt in de gemeenteraad definitief besloten over de zoekgebieden van de RES, dus de gebieden waar windturbines zullen worden geplaatst! Ook voor ons heeft dat gevolgen. Onze gezondheid, door 24 uur per dag lawaai van de turbines.

lees meer

bomenplan

Het is belangrijk om als tuinpark een Bomenplan, een MJOP Bomen, te hebben. Een MeerJAren OnderhoudsPlan Bomen. Bijvoorbeeld voor ziektes en mankementen is het van belang om de bomen op je volkstuinpark in kaart te hebben: eikenprocessierups, iepenziekte, kastanjebloedingsziekte, takbreuk bij Canadese Populier.

lees meer

leden commissies gezocht

Het valt misschien niet iedereen op, maar een prachtig tuinpark zoals Tuinwijck vraagt veel onderhoud. Daarom hoort bij een tuin ook het uitvoeren van de algemene tuinbeurten. Daarnaast zijn er ook allerlei commissies aan het werk.

lees meer

kijk regelmatig op onze website

In deze tijden van corona is contact van mens tot mens extra moeilijk. Alle berichten en berichtjes over ons tuinpark verschijnen daarom zo snel mogelijk op onze website. Heeft u zelf ook een bericht voor de website?

lees meer

voedselbos

Zoals u wellicht ook in de laatste Gazet heeft gelezen zijn wij op zoek naar mensen die een handje willen helpen met het planten van bomen voor het Voedselbos!

lees meer

Piet Hein tunnel 15 maanden dicht

De Piet Heintunnel gaat van 25 juni 2021 tot en met uiterlijk 30 september 2022 dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26. Deze periode is nodig voor het uitvoeren van ingrijpende werkzaamheden en het testen van de nieuwe systemen en installaties. Maar ook om ervoor te zorgen dat de tram tijdens de renovatie kan blijven rijden en er altijd een vluchtweg voor tramreizigers beschikbaar is.

lees meer

uit onze kas en onze winkel

de nieuwe lijst met planten uit de kas is uit. Nu met ondermeer Geraniums en Struik Margrieten en nog veel meer leuksklik hier voor de uitgebreide nieuwe lijst.

ook het aanbod in onze tuinwinkel is weer verder uitgebreid.

lees meer