Volkstuinpark Tuinwijck

Nieuws

zaden en perenbomen?

Ook dit jaar kunt u weer alle soorten zaden bestellen voor op uw tuin. Wij kunnen werkelijk alle mogelijke soorten zaden leveren. Bestellen gaat dit jaar via een mailtje aan de voorzitter van de commissie verfraaiing; (zie elders!)  U kunt uw bestelde zaden ophalen bij de winkel.

lees meer

de winkel gaat weer open!

Vanaf zaterdag 13 maart is deTuinwijck winkel weer open. Wekelijks vanaf 10.00 uur in de ochtend. U kunt weer via tuinwijck.winkel@gmail.com bestellen en krijgt een antwoord met daarop het moment dat u uw bestelling kunt ophalen.

lees meer

water weer aansluiten (LET OP)

na de strenge vorst van deze winter moet binnenkort het water weer worden aangesloten. Hoe doe je dat het veiligst? Hieronder volgt een puntsgewijze handleiding voor het veilig aansluiten van het water.

lees meer

wanelroutes in Noord?

In de omgeving van Tuinwijck zijn verschilende mooie wandelroutes. Ook in corona tijd!

lees meer

volkstuin plannen van de gemeente

In december vorig jaar is veel geprotesteerd tegen de plannen van de gemeente voor de volkstuinen en de grote huurverhoging die daarmee gepaard zou gaan. En onze stem is gehoord: de wethouder heeft de plannen ingetrokken. De stemming en mogelijke goedkeuring van de Uitvoeringsstrategie Volkstuinparken die zou plaatsvinden op 16 december is daarmee van de baan.

lees meer

het gastenhuisje

       Gastenhuisje groepsfoto

Wat een geweldige actie was dat. Samen hebben we meer dan € 20.000,=  opgehaald,

Namens de leden van de werkgroep gastenhuisje, namens alle toekomstige gasten en namens de hele Tuinwijck gemeenschap, heel, heel hartelijk dank aan iedereen voor alle support,  in woord en in actie en in euro’s!!!

De werkgroep is nu bezig met de voorbereiding van de herbouw.

lees meer

windalarm

Eerder schreven we al over de acties van windalarm. Zaterdag 6 maart  organiseert windalarm van 14.00 tot 16.00 uur een corona proof protestactie op het Museumplein tegen de geplande windturbines bij dichtbevolkte woonwijken en in natuurgebieden. Zij willen daarbij het langste spandoek van Nederland ontrollen.

lees meer

interim bestuur Bond van Volktuinders

Het nieuwe bondsbestuur is zeer voortvarend aan de gang gegaan. Onze eigen voorzitter Astrid Kuiper vormt samen met de andere tuinparken in Noord een klankbordgroep om hen van advies te dienen.  Kijk ook eens op de vernieuwde website van de tuindersbond. (Klik hier) Ook daar staan steeds vaker allerlei interessante, actuele en wetenswaardige nieuwtjes op.

lees meer

opknappen fietspaden

De gemeente laat momenteel de fietspaden en fietsbruggen rondom Tuinwijck opknappen en verbeteren. Het gaat dan om het Weerslootpad, het Molenslootpad en een deel van de Zwarte Gouw. Het werk wordt uitgevoerd door Van Gelder Aannemers.

lees meer

inschrijvingen voor aspirant tuinders

i.v.m.corona maatregelen zijn de inschrijvingen voor aspirant tuinders tijdelijk uitgesteld tot het voorjaar.

lees meer

toezending Tuinwijck Nieuwsbrief

De Tuinwijck nieuwsbrief verzenden wij aan alle ons bekende emailadressen van Tuinwijck tuinders. Wilt u (of iemand anders) ook op een ander mailadres deze nieuwsbrief ontvangen? Dat kan.

lees meer