Volkstuinpark Tuinwijck

Nieuws

interim bestuur Bond van Volktuinders

Zoals bekend heeft het oude bondsbestuur in december 2020 besloten per direct af te treden. Op 16 januari hebben de afdelingsbesturen met een zeer grote meerderheid een interim bestuur gekozen.  Dit bestuur heeft zichzelf twee prioriteiten gesteld.

lees meer

opknappen fietspaden

De gemeente laat binnenkort de fietspaden en fietsbruggen rondom Tuinwijck opknappen en verbeteren. Het gaat dan om het Weerslootpad, het Molenslootpad en een deel van de Zwarte Gouw. Het werk wordt uitgevoerd door Van Gelder Aannemers.

lees meer

doe mee met de tuinvogeltelling

Dit weeekend is er weer de Naionale Tuinvogel Telling. Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Dus als u dit weekend toch naar de tuin komt.

lees meer

we zijn nog steeds in 'winterslaap'.

Voor u als tuinder betekent dit in ieder geval ook:

 • Na zonsondergang is het niet toegestaan op het tuinpark te verblijven. (tenzij u een vergunning hebt voor 'winterbewoning')
 • Af en toe controleren hoe het staat met uw huisje. Helaas is er weer sprake geweest van insluiping op ons park.
lees meer

aanscherping corona regels

    coronaDe 'harde' lockdown geldt ook voor ons Tuinpark

 • Alle activiteiten blijven tot nader orde afgelast
 • De kantine blijft dicht.
 • Op uw tuin liever GEEN gasten ontvangen. Anders hooguit 1 volwassen gast buiten!
lees meer

volkstuin plannen van de gemeente

In december vorig jaar is veel geprotesteerd tegen de plannen van de gemeente voor de volkstuinen en de grote huurverhoging die daarmee gepaard zou gaan. En onze stem is gehoord: de wethouder heeft de plannen ingetrokken. De stemming en mogelijke goedkeuring van de Uitvoeringsstrategie Volkstuinparken die zou plaatsvinden op 16 december is daarmee van de baan.

lees meer

het gastenhuisje op Tuinwijck

    Gastenhuisje groepsfoto

Met vereende krachten is nu al € 20.600,=  opgehaald, waarbij de bijzondere prestaties van de Tuinwijck-kids, een aparte vermelding verdienen. De jongens en meisjes van de Tuinwijck-kidsclub droegen met hun leuke en originele challenges maar liefst € 1300,= bij.

Maar ook alle andere donateurs, bedrijven en iedereen die heeft bijgedragen met acties - van filmmaker tot presentatrice tot vormgever tot tekstschrijver; van voetbalclub tot sloper en sloophoutafvoerder tot fietsactie tot fondsenwerver en sneeuwballenverkoop -  wat een fantastische inzet is er geweest van ons tuinders, onze kids en ons netwerk.

lees meer

windalarm

Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt op dit moment de plaatsing van windturbines net buiten de ring in Amsterdam Noord. Eén van de te onderzoeken locaties ligt zelfs net naast Tuinwijck aan de weersloot. Op de website www.windalarm.amsterdam kunt u alles lezen over deze plannen en waarom dit (niet alleen voor Tuinwijck) een ongewenste, onnodige en onnodig dure operatie zou zijn.

lees meer

inschrijvingen voor aspirant tuinders

i.v.m.corona maatregelen zijn de inschrijvingen voor aspirant tuinders tijdelijk uitgesteld tot het voorjaar.

lees meer