Volkstuinpark Tuinwijck

Nieuws

video over Tuinwijck en het Gastenhuisje

Bekijk hier deze leuke video over Tuinwijck en het Tuinwijck Gastenhuisje

    Gastenhuisje groepsfoto

compost maken?

We kwamen op internet een leuke en leerzame blog tegen over hoe je zelf eenvoudig goede compost kunt maken.

Hier vindt u de link naar deze blog.

lees meer

stage op Tuinwijck

    tuinwijck1

Het afgelopen jaar heeft Tuinwijck voor de tweede maal in samenwerking met het Orion College Noord een stageproject gehuisvest.

Sinds de start van het schooljaar 2018-2019 liepen 3 a 4 leerlingen van het OCN onder begeleiding van de groendocent George Thomas stage op het complex. Het OCN is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met een lichte verstandelijke beperking.

lees meer

de Nieuwe Gazet is uit

    gazet sept 2020

Ook digitaal te lezen!

lees meer

hertaxatie tuinhuisje?

Als u een nieuw tuinhuis bouwt of aanzienlijk vergroot, dan wel voor het eerst een broeikas of schuur plaatst, is het verstandig opnieuw de juiste herbouwwaarde te laten vaststellen door onze taxateur. Ook bij een van de volgende acties is het verstandig om een hertaxatie te laten plaatsvinden.

 • Als u de oppervlakte van uw opstal vergroot (maximaal 28m2)
 • Als u waarde verhogende factoren hebt toegevoegd, bv een nieuwe keuken of een veel duurdere dakbedekking
 • Wanneer het laatste taxatierapport ouder is dan 9 jaar

Let op: de herbouwwaarde wordt alleen verhoogd als er duurdere materialen worden gebruikt bij een verbouwing.

lees meer

Aanvraag en regels winterbewoning

Er is een nieuw formulier om winterbewoning aan te vragen met  aangepaste regels daaromtrent om illegale bewoning en inbraak te voorkomen. Als u in aanmerking wilt komen dient u ruim voor 15 september dit formulier in te leveren bij het bestuur. Lees vooral ook de voorwaarden winterbewoning goed door!

lees meer

hakselen

Zoals je misschien hebt gezien is het opslagterrein naast de parkeerplaats weer helemaal opgeruimd. De hakselploeg heeft een deel van het terrein opnieuw ingedeeld: er is een ruimte voor de grote en de kleine takken en een kuil voor het tuinafval. Elke zaterdag brengen de mensen van de tuinbeurten gekapte boomstammen, gesnoeide takken en tuinafval naar de plek.

lees meer

vrienden van Tuinwijck

Het bestuur ontving de vraag of het mogelijk is dat b.v. oud tuinders de een band met Tuinwijck willen behouden, een vorm van lidmaatschap kunnen hebben. Onze statuten en reglementen voorzien daar niet in.

lees meer